Ledningsmöte Distrikt Öst 100713

Förra veckan besökte distriktsledningen Gotland under Almedalsveckan. En hel del nätverkande, informell lobbying och organisatoriska diskussioner. Bästa av allt är att vi lyckats träffa gotlandspirater som vill engagera sig i valrörelsen, både unga och gamla. Vi räknar med att aktivera minst ett tiotal pirater, och välja tillförordnad valkretsledare då vi inte blev tillräckligt många på det officiella mötet. Distriktsledningen följer upp genom att maila och ringa. Pepp, pepp!

Fokus just nu ligger på valsedelsdistributionen, som vi räknar med att förbereda på distriktsrådsmötet som äger rum under nästa vecka. Vi börjar också smått planera nästa AFK-distriktsråd som vi tror är bäst att ha i augusti månad.

Vi står inför en utmaning när medlemsantalet rasat rejält jämfört med hur situationen såg ut under EU-valet. Valsedlar är något som är lätt och som många kan tänka sig hjälpa till med, men i realiteten finns det t.o.m. kommuner utan medlemmar. Därför anser vi det viktigt att valkretsledare redan nu finner vem/vilka som ordnar valsedlar ute i kommunerna, och pga kostnadsfrågor ser till att det blir utskickat direkt till den som tagit på sig ansvaret. Valkretsbudgetarna är små och vi måste planera i god tid så vi även kan koncentrera oss på externa aktiviteter under valrörelsen. Ett tips till alla är att kika in den här sidan, där man enkelt kan få ett pack valsedlar hemskickade, gärna i utbyte mot en donation. Det kan till exempel vara praktiskt om du ska brevrösta utomlands, behöver valsedel från en annan del av landet, eller liknande. Den här sidan är alltså inte till för att beställa valsedlar som funktionär, det är ett komplement till huvuddistributionen.

Kommentarer

外匯入門知識 skrev

I do believe all of the concepts you have offered to your
post. They are really convincing and can certainly work.
Nonetheless, the posts are too quick for novices.
Could you please lengthen them a little from next time?
Thank you for the post.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>